Omicronos lehet az egyik Dél-Afrikából hazatérõ rögbijátékos

Omicronos lehet az egyik Dél-Afrikából hazatérõ rögbijátékos

A Dél-Afrikai Köztársaságból különgéppel hazahozatott nagybányai rögbicsapat egyik tagjának pozitív lett a koronavírus-tesztje, amit a repülőtéren végeztek el hazatérését követően. Előfordulhat, hogy az Omicronnal fertőződött meg a sportoló, akit egyelőre kórházban tartanak, bár tünetmentes.

A CSM Știința Baia Mare rögbicsapatának tagja az egészségügyi minisztérium szerint jól érzi magát, és orvosi megfigyelés alatt, elkülönítve van. Újabb mintát vettek tőle, amelyet holnap elküldenek szekvenálásra a bukaresti „Cantacuzino” Országos Orvosi és Katonai Kutatóintézetbe.

Hírdetés

Az Egészségügyi Minisztérium tájékoztatása szerint a Dél-Afrikából hazatelepített 29 sportolót, akik Nagybányára érkeztek, az INSP által meghatározott módszertan szerint megvizsgálták és karanténba helyezték.

A CSM Știința Baia Mare rögbicsapatát keddről szerdára virradó éjszaka a TAROM különjáratával szállították haza Dél-Afrikából, és karanténba kerültek – jelentette be Rudolf Stauder Máramaros megyei alprefektus.

A 29 személy kedd este szállt le a TAROM járatával a máramarosi nemzetközi repülőtéren. Dél-Afrikában, Kenyában és a repülőtérre érkezéskor a máramarosi közegészségügyi hivatal egészségügyi dolgozói megvizsgálták őket, és RT-PCR mintákat vettek tőlük” – mondta Rudolf Stauder.

További 46 román állampolgár és 24 Dél-Afrikából hazatelepített külföldi állampolgár szállt le kedden délután egy TAROM-gépen a 90-es légi bázison. Az Országos Katasztrófavédelmi Felügyelőség vezetője, Raed Arafat, aki a repülőtéren tartózkodott, elmondta, hogy a repülőgép fedélzetén tartózkodó összes ember első SARS-CoV-2 tesztje negatív volt. (Hotnews)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »