Ombudsman: egyre könnyebben jutnak el a panaszok

Az Alapvető Jogok Biztosának Hivatalához az előző évekhez képest több beadvány érkezett tavaly; az állampolgárok egyre könnyebben és gyorsabban juttathatják el panaszaikat – közölte Székely László ombudsman A helyi panasznapok elnevezésű országos fórumsorozat csütörtöki egri állomásán.

Az alapvető jogok biztosa a kétnapos egri fórum sajtótájékoztatóján elmondta: 2015-ben csaknem 9000 panasz érkezett, ami az előző évekhez képest 50 százalékos növekedés. Székely László ezt azzal indokolta, hogy az állampolgárok egyre könnyebben és gyorsabban érhetik el a hivatalt: a panaszokat online felületen, postai úton és személyesen benyújthatják, de ideiglenesen kihelyezett panaszládák is rendelkezésre állnak.

Pajtók Gábor Heves megyei kormánymegbízott arról beszélt: a fórumsorozat, amelyet évente két megyében rendeznek meg, fontos missziót teljesít, mert nemcsak az ombudsmani hivatalt teszi megismerhetőbbé az állampolgárok számára, de az ilyenkor kihelyezett ládák megkönnyítik a panaszok benyújtását.

Kiemelte: míg 2012-ben Heves megyéből 211 panasz érkezett a hivatalhoz, 2015-ben már csak 109 darab. Idén novemberig 104 panasszal fordultak a hivatalhoz, ez a szám egyharmada az országos átlagnak – tette hozzá.

Szalayné Sándor Erzsébet, a Magyarországon élő nemzetiségek jogainak védelmét ellátó biztoshelyettes elmondta: az egri fórumsorozaton a megye jegyzőit tájékoztatták a legfontosabb állampolgári jogokról és ombudsmani ügytípusokról, és egyeztettek a helyi nemzetiségi önkormányzatok képviselőivel.

Közölte: Tarnabodon megismerték a Magyar Máltai Szeretetszolgálat programjait is, amelyeknek egyik legfontosabb célja több mint 130 gyermek beiskoláztatása és megfelelő képzettség biztosítása, hogy be tudjanak illeszkedni a munka világába.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »