"Olyanok hangzottak el, melyekhez hasonló korábban soha"

Olyan állásfoglalások hangzottak el az uniós védelmi miniszterek találkozóján, amelyekhez hasonlók korábban soha – jelentette ki Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában. Felvetették, hogy rendszeres legyen a védelmi csúcs. Kezdeményezték, hogy erősítsék az Európai Uniót és ez egyben a NATO erősítését is jelentse.

Magyar Menedék - Badiny

Most jelentették be először, hogy nem áll szemben egymással az Európai Unió és a NATO katonai erősítése, átfogó védelem kell, hiteles katonai képesség.

Minderről decemberre cselekvési tervet készítenek – mondta Nógrádi.

Meghirdették a fegyverfajták csökkentését, az EU-ban ugyanis jelenleg 154 fegyverfajtát használnak, az amerikai hadseregben 27-et. Mindez azt jelenti, hogy beindul az európai hadiipar. Ezek az európai uniós hadsereg létrehozása irányába utaló jelek – hangoztatta a szakértő.

Bejelentették azt is, hogy jövőre 25 milliárd eurót fordítanak K+F-re a hadiiparban, ez az összeg három éven belül 90 milliárd euróra nő – jegyezte meg.

Elhangzott az is, hogy a „migránsok kivédésére” létrejön egy európai uniós és egy NATO-flotta. Ténylegesen új helyzet van, igaz, egyelőre csak papíron – fogalmazott Nógrádi György.

A védelmi miniszterek kijelentették, valaki döntsön arról, hogy az Európába a migránsokkal beérkező dzsihadistákat miként kell kezelni. Katonai feladat-e a polgári lakosság védelme. Egy éve a horvát miniszterelnök még azt mondta, a terrorista nem a migránsokkal, hanem repülőgépen jön. ez óriási baromság volt – szögezte le.


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »