Olyan mintha huzatos volna az MVM vezérigazgatói iroda…

Az 1963-ban megalakult Magyar Villamos Művek Tröszt szétverése, a villamos energia szektor más államok tulajdonába való átkerülése az 1991. november 1.én az Iskola utcai IV. emeleti FORUMON követően került sor.

A FORUM karmestere Járosi Márton.

A FORUMOT követően az MVM Vám utca székházában Járosi Mártont, „Járosi Mátyás” gúnynévvel illeték.

A TRÖSZT szervezetének a szétveréséhez Járosi, a Termelési Igazgatóság szakemberi köréből csak Kacsó András tudományát vette igénybe

Kacsó művésze a politikai széljárásba beálló vezetők kiszolgálásának.

Hírdetés

Lengyel Gyula kérésére Kacsó az MVMT szétveréséhez súgó cégnek az ONTÁRIÓ HIDRÓ pályázatát hozta ki nyerőnek.

A rendszerváltás után húsz évvel az ETE, MET, MEE vízlépcső ügyében megszólalt, Járosi Márton a magyar energetikus társadalom szétverésének egyik meghatározó figurája politikai megfelelés céljából a vízlépcső ügyében hallgat.

A nyolcvanas években, az erőművekben évente 3-4 milliárd földgáz égett el. Ezekben az években az ország összes évi gázfogyasztása minden évben pontosan 10 milliárd köbméter. Hogy 10 milliárd legyen pontosan, a Tröszt központ volt a felelős.

A rendszerváltás után a magyar orosz gázszerződés megkötésére 1995-ben került sor. A Horn kormány idején, 1995-ben megkötött gázszerződés szerint 18 milliárd köbméter gázzal kevesebbet vetünk át a Testvériség gázvezetéken.

A Horn kormány is bedőlt az MDF országlása idején a Halz –Járosi duó „Gázturbináké a jövő” ostobaságának. Az ostoba szlogen erősen hozzájárult ahhoz, hogy a rendszerváltás után Magyarország évi gázfogyasztása 15 milliárd köbméterre növekedett, az állami adóságunk is, növekedett. A szolga lelkek a rendszerváltás után a tröszt központban is előkerültek. 1992-ben az MVM szakértőinek a gondozásában, Kacsó András vezetésével tanulmány készült. A tanulmány készítői 20 darab nyílt ciklusú gázturbina egység létesítését javasolták.

2010-óta a polgári kormány országlása óta hét vezér az MVM élén. A menedzsment, igazgató tanács tagjaival több mint 100 személy. 2018. április 8 óta a kormányzati energiapolitika művelésére négy miniszter kapott mandátumot.


Forrás:realzoldek.hu
Tovább a cikkre »