Olyan falu is van, melynek 85 százalékát verte el a jég

A lakóházak 85 százaléka sérült meg a keddi jégverésben a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Rozsályban, a település várhatóan a vis maior alapból kér majd állami segítséget a kárenyhítéshez – mondta a Sztolyka Zoltán fideszes polgármester.

A 814 fős településen sokaknak nincs biztosítása, ennek ellenére megpróbálják majd bevonni őket a későbbi kárenyhítésbe. Jelenleg a kárfelmérés zajlik a településen, az ingatlantulajdonosok megpróbálják lefóliázni a megsérült tetőket, mivel délutánra ismét eső várható a térségben.

"Kicsit el vagyunk keseredve, az emberek még jobban, megpróbáljuk tartani bennük a lelket" – mondta a polgármester, hozzátéve, hogy az önkormányzat fóliát, lécet, szeget és türelmet próbál adni az embereknek, utóbbiból van érthetően a legkevesebb.

Sztolyka Zoltán hangsúlyozta, szerencsére senki sem sérült meg a jégverésben, bár sokan megpróbálták megóvni az autójukat és más értékeiket a nem ritkán ököl nagyságú jégdaraboktól. Hozzátette, Rozsály a vis maior alapban és az állami segítségben reménykedik.

A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint tizenhárom szatmári településről érkeztek kárbejelentések a keddi vihar és jégeső miatt, a térségben több mint hétszázötven ház rongálódott meg.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »