Oltási helyzetjelentés a Lévai járásból

Oltási helyzetjelentés a Lévai járásból

Az AGEL csoport által működtetett lévai kórház egészségügyi dolgozói már tízezernél is több személyt oltottak be, köztük mintegy ezerötszáz pedagógust. Az oltási folyamat gördülékenységét, amint arról az egészségügyi intézmény honlapján beszámoltak, a vakcinák hiánya gátolja.

– fogalmazta meg a kórház szóvivője, Martina Pavliková.

Közlése szerint a kórház alkalmazottainak 90%-a, mintegy ötszáz személy igényelte a védőoltást, s már meg is kapta a vakcina második adagját is. Néhányan a lévai egészségügyi intézményben tevékenykedő egészségügyi dolgozók közül csak azután kaphatják meg az oltást, miután visszatérnek a karanténból.

A Lévai járásban is vegyes képet mutat a lakosok vakcinációról kialakított véleménye.

Hírdetés

– árulta el kérdésünkre a tehergépkocsi-vezetőként dolgozó 38 éves András.

László, a 44 esztendős vállalkozó is úgy véli, hogy a régi életformához való visszatérés tekintetében kizárólag a vakcina jelentheti a megoldást: „Ezzel együtt egyelőre kivárok, ugyanis – látva a vírus egyre több mutációjának megjelenését – egyelőre nem tudni teljes bizonyossággal, melyik típusú vakcina lehet a megfelelő ezen variációk ellen. Egyébként sem került még rám a sor, úgyhogy addig is van lehetőségem figyelni mások tapasztalatait és a szakemberek ajánlásait.”

A nyugdíjas Juliannát elbizonytalanítja, hogy az orvosok nem tudnak konkrét válaszokat adni a kérdéseire:

A 29 éves Dominika a férjével együtt a családalapításon gondolkozik, így egyelőre nem tervezi beoltatni magát. Elmondása szerint ezt az orvosa sem javasolja. „Hallottam ugyan róla, hogy hamarosan várandósokon is tesztelni fogják az oltásokat, de amíg erről nincs konkrétabb információm, addig nem kockáztatom az egészségem” – tette hozzá.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »