Oltáshoz kötnék a főiskolai részvételt – a diáktanácsnak ez nem tetszik

Oltáshoz kötnék a főiskolai részvételt – a diáktanácsnak ez nem tetszik

A Főiskolák Diáktanácsa (ŠRVŠ) kifogásolja Branislav Gröhling (SaS) oktatási miniszter kijelentését, hogy a felsőoktatásban is be kell vezetni az OP-rezsimet – tájékoztatott Ema Petriková, a diáktanács alelnöke.

A diáktanács arra kéri a szakértőket,

hogy dolgozzák ki a jelenléti oktatás biztonságos módját a felsőoktatásban is, mert az egész társadalom arra figyel, mi a helyzet az alapiskolákkal és a középiskolákkal, de a felsőoktatásra vonatkozó szabályokat az adatok elemzése nélkül akarják bevezetni.

Filip Šuran, az ŠRVŠ elnöke rámutatott, hogy az alap- és a középiskolákban bevezették az öntesztelést, a hibrid oktatást, egy-egy osztály izolálását, hogy minél tovább fenntartható legyen a tantermi oktatás.

A felsőoktatásra viszont a járások színek szerinti besorolása vonatkozott, függetlenül attól, hogy mekkora veszélyt jelentett volna a jelenléti képzés. Az egész úgy fest, hogy kidolgoztak egy működő rendszert az alap- és középfok számára, a felsőoktatásról pedig teljesen megfeledkeztek

Hírdetés

– szögezte le Šuran.

Az ŠVRŠ azt állítja, a főiskolai és egyetemi hallgatók valamivel több mint 75 százaléka be van oltva.

Ez azt jelenti, hogy ha a főiskolák az OP-rezsim szerint működnének, akkor egyszerre kellene megoldani a jelenléti és az online oktatást. Átlagban 15 hallgatónak az egyetemen adnának elő, közben további öt számára online kellene biztosítani az aktív részvételt

– részletezte a diáktanács, hozzátéve, hogy ezt kivitelezhetetlennek tartja.

Most vizsgaidőszak van, a nyári szemeszterről a közeljövőben születik döntés.  


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »