Ölni akart a beilleszkedés mintapéldája, a szíriai arab borbély Németországban

A sikeres integráció mintapéldájának tekintette a 39 éves Mohammad Hussain Rashwani szíriai menekültet a brandenburgi munkaerő-közvetítő. Nem is csoda, hiszen Mohammad régi damaszkuszi borbély családból származik. Két borbélyszalont is üzemeltettek, amíg azok el nem pusztultak a háborúban.

A bemutató hajvágásnál is látszott, hogy Mohammed profi és úgy volt, hogy majd később maga után hozza a feleségét és két gyerekét.Gyorsan alkalmazta is egy helyi fodrász. Egyszóval valóban minden úgy történt, mint a bevándorlókról szóló mesékben.

Hírdetés

Az majd a csütörtökön kezdődő bírósági tárgyaláson fog kiderülni, hogy mitől dühödött be Mohammed.

Mindenesetre egyik pillanatról a másikra a nyakán és a testén megszúrta a szalon 64 éves női tulajdonosát, aki elkezdett sikoltozni. Mindkettőjük szerencséjére egy szintén a helyszínen levő 22 éves szíriai férfi bátran közbelépett, és megakadályozta a további vérontást.A főnökasszonyt elvitte a mentő, megoperálták és megmentették az életét.

A szépreményű szíriai borbély pedig most csak abban reménykedhet, hogy a tárgyaláson a gyilkossági kísérlethez a bíró talál valamilyen enyhítő körülményt.


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »