„Olimpiára kijutni az igazán nehéz” – Molnár Ede háromszéki kerékpáros tagja a játékokra kvalifikált román válogatottnak

„Olimpiára kijutni az igazán nehéz” – Molnár Ede háromszéki kerékpáros tagja a játékokra kvalifikált román válogatottnak

Molnár Ede is tagja annak a romániai hegyikerépár-válogatottnak, amely kvótát szerzett a jövő évi nyári olimpiára. A háromszéki sportoló büszke, hogy hozzájárult a sikerhez, és bár várhatóan nem ő rajtol majd el Tokióban, a meghívás további versenygyőzelmekre sarkallja.
„Boldogsággal tölt el, büszke vagyok mind a válogatottra, mind magamra” – mondta a Krónikának Molnár Ede, aki Románia hegyikerékpár-válogatottjának tagjaként kvótát szerzett a 2020-as tokiói nyári olimpiára. A Dinamo-BikeXpert-Superbet csapatának háromszéki versenyzője mellett Lucian Logigan és Vlad Dascălu gyűjtögették a pontokat az országnak, a meghívó pedig utóbbi révén idejekorán megérkezett, hiszen az U23-as világbajnokságot megnyerve részt vehetnek az ötkarikás játékokon.

Hírdetés

Románia először és eddig utoljára 2004-ben, az athéni olimpián volt érdekelt a mountain bike szakágban.

Molnár 2015-ben kezdett el az akkor még BikeXpert Racing Team néven jegyzett csapat színeiben versenyezni, azóta betársult a Dinamo és a Superbet is a projektbe. „2014-ben, amikor 18 éves voltam, volt egy székelyudvarhelyi támogatóm. Csapat nem volt mögötte, de minden adott volt a fejlődésemhez. Nyáron utaztam először a szövetséggel a macedóniai Balkán-bajnokságra, mert megnyertem a junior profi országos bajnokságot. A Balkán-bajnokságon a harmadik lettem a korosztályomban és akkor figyelt fel rám a Bike Expert Racing Team” – idézte fel a sportoló, aki az egyik legjobb hazai terepkerékpárossá nőtte ki magát a felnőtt mezőnyben is.


Forrás:kronikaonline.ro
Tovább a cikkre »