Olimpiai indulást érő időkért hajtanak Londonban

Olimpiai indulást érő időkért hajtanak Londonban

Az úszóválogatott a jövő héten utazik a londoni vizes Eb-re, ahol aranyérmek és újabb riói A-szintes idők megúszása a cél.

Aranyérmekért és biztos olimpiai részvételt jelentő időeredményekért utazik az úszóválogatott a londoni Európa-bajnokságra – mondta az új szövetségi kapitány. Hargitay András kitért a riói elvárásokra is. „Az elvárás az, hogy mindenki legalább javítsa meg, de legalább érje el a legjobbját, akkor azt gondolom, hogy azt teljesítette. Hogy az mire lesz elég, az egy másik kérdés, hiszen ne felejtsük el, hogy minden nagy világeseményen – különösen egy olimpián – nagyon szoros a mezőny, pontosan azért, mert ők a legjobbak. Itt már nem az a kérdés, hogy azok tudnak úszni, ők meg kevésbé, hanem akkor, abban a pillanatban ki az, aki a legtöbbet tudja kiadni magából, ki az, aki a legtöbb áldozatot tudja hozni, és ez a legfontosabb” – jelentette ki a magyar úszóválogatott szövetségi kapitánya.

Cseh László nem veszi félvállról az Eb-t. „Az Eb-re úgy tekintek, mint egy nagy verseny, de azért tudom, ennek az évnek nem ez a fő versenye, tehát ilyen szempontból ez egy kicsit háttérbe szorul az olimpia mögött, de mindenképpen nagyon fontos az, hogy itt jól versenyezzünk, ha már egyszer részt veszünk rajta” – közölte az olimpiai ezüstérmes úszó.

Az úszószövetség gyermekvédelmi programmal előzné meg a lelki, fizikai, szexuális bántalmazásokat az élsportban.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »