Olcsóbb lett az útlevél Kárpátalján

A kárpátaljaiak mostantól olcsóbban juthatnak hozzá az útlevélhez. Mint arról Olga Postak, az állami migrációs szolgálat megyei főosztályának szóvivője beszámolt, október 1-től hatályba lépett a Miniszteri Kabinet állami illetékről szóló módosított jogszabálya. Ennek értelmében az úti okmányok készítését nem terheli adó, aminek köszönhetően a kárpátaljai igénylők 170 hrivnyával kevesebbet fizetnek érte.

A szóvivő szerint ezzel teljesült azon aktivisták követelése, akik az irat árának mérséklését akarták elérni. Az útlevelet igénylők mostantól a közigazgatási szolgáltatás ellenértékét fizetik, amely összeg a helyi büdzsében marad, és  az űrlap árát. Amennyiben az irat mikrochippel ellátva készül, az ára 391 hrivnya 47 kopijka. Az adathordozó nélkül 325 hrivnya 47 kopijkát kell érte fizetni. Gyorsított eljárás esetén a tarifa a fentieknek megfelelően 478 hrivnya. 62 kop, illetve 412 hrivnya 62 kopijkára módosul – tudatja a Kárpáti Igaz Szó.

Rovatok: BelföldTelepülés: Ukrajna›KárpátaljaCímkék: útlevél, Kárpátalja, Ukrajna, ukrajnai hírekForrás: Kárpáti Igaz Szó


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »