OĽaNO: Róbert Krajmer távozása nem biztosítja a NAKA megtisztulását

Róbert Krajmer távozása a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) korrupcióellenes egységének éléről nem biztosítja a NAKA megtisztulását a korrumpálódott rendőröktől – reagált csütörtökön Krajmer bejelentésére az ellenzéki OĽaNO mozgalom.

Krajmernek Igor Matovič, a mozgalom elnöke szerint soha nem szabadott volna rendőrré válnia, nem még a kulcsfontosságú korrupcióellenes egység igazgatójává. Hozzátette: az OĽaNO nyomon követi, Tomáš Drucker belügyminiszter hogyan fogja kezelni a Krajmer feleségére és az összeköttetéseire vonatkozó információkat.
 

Hírdetés

Róbert Krajmer, a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) korrupcióellenes egységének vezetője benyújtotta lemondását. Döntése, melyet állítása szerint alaposan megfontolt, annak az aránytalan nyomásnak a következménye, melyet a családjára és a korrupcióellenes egységre gyakoroltak, és amelyet Krajmer indokolatlannak, valamint politikailag motiváltnak tart. A rendőrtiszt döntéséről a Belügyminisztérium és az Országos Rendőr-főkapitányság közös sajtónyilatkozata tájékoztatott csütörtökön.

Krajmer a kettős gyilkosság bejelentését követően megjelent Ján Kuciak újságíró és jegyese, Martina Kušnírová meggyilkolásának helyszínén, az ellenzék szerint azonban nem szabadott volna ott lennie. Drucker később azzal érvelt, hogy Krajmert a NAKA főnöke, Peter Hraško küldte a bűncselekmény helyszínére. Hozzátette: néhány órával a gyilkosság bejelentése után a rendőrség a médiából értesült arról, hogy ki az egyik áldozat és hogy körülbelül milyen cikken dolgozhatott. A sajtó korábban Krajmer különféle gyanús összeköttetéseiről is cikkezett.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »