Oláh Sándor Kényszerek – Tanúságtevők – Könyvbemutató Székelyudvarhelyen

Oláh Sándor Kényszerek – Tanúságtevők – Könyvbemutató Székelyudvarhelyen

A székelyudvarhelyi Haáz Rezső Múzeum tisztelettel meghívja 2016. március 3-án, csütörtökön délután 5 órára Oláh Sándor KÉNYSZEREK–TANÚSÁGTEVŐK Történetek a legrosszabb évszázadból című könyvének bemutatójára.

A kötetet ismerteti: Molnár Vilmos

Helyszín: Haáz Rezső Múzeum Képtára (Kossuth Lajos u. 42. sz.)

„Ebben a könyvben néhány olyan egyéni történetet idézünk fel, amelyek a század társadalmi változásainak sodrában formálódtak, külső hatalmi kényszerek és egyéni döntések metszéspontjain, falusi és városi környezetben, földművesek, kisiparosok, munkások és értelmiségiek életútján.

E történetekben a mindenkori hatalom és az ennek alávetett egyén változó viszonyának talán típusos, társadalmi léptékben számottevő érvényességű változatait ismerheti fel az olvasó. Emberek, embercsoportok sorsát nyomon követve feltárul a múlt, mint tapasztalatok és magatartások, terek és idők sokfélesége, amelyekben az egyes életpályák elhelyezkednek.

Fontosnak tartottuk mások – írók, történészek – értelmezéseit, tapasztalatait is párhuzamba állítani saját látleleteinkkel” – írja a szerző a könyv előszavában.


Forrás:erdely.ma
Tovább a cikkre »