Oláh propagandafilm a magyarok „kegyetlenkedéseiről”

Oláh propagandafilm a magyarok „kegyetlenkedéseiről”

Egy valamit sokan elfelejtenek, illetve talán nem is tudnak erről itt Csonkahonban. A románok már az I. világháborút megelőzően is aktív magyarellenes diplomáciai propagandát végeztek Nyugat-Európában, főképpen Franciaországban. Erdély bekebelezése, megszállása nem a világháború kitörésekor vetődött fel az oláh fejekben.

Magyar Menedék - Magyar Jézus

Előrelátó tervként diplomáciai úton már jól előkészítették a helyzetet ahhoz, hogy a Monarchia összeomlása után Erdélyt elszakítsák Magyarországtól és azt betagozzák az akkor még csak vágyaikban szereplő “nagyromán birodalomba”.

A Monarchia összeomlása az első világégés előtt is már tény volt. Csupán annak idejét és módját nem láthatta még előre senki. A románok viszont (jobb szó híján) megfontoltan felkészültek erre.
A Monarchiát emésztő belső (gazdasági és nemzetiségi) bajok a Habsburg birodalom összeomlását vetítették előre. Csupán az nem volt előre látható, hogy ez rendezett és békés úton, vagy egy újabb nemzetiségi népfelkeléssel, lázadásokkal, forradalmakkal fog bekövetkezni. De kitört a “Nagy Háború” és az egy amolyan “harmadik lehetőség” szerint következett be. (Ennek okai ismertek)

A háború (amely során a többszörös oláh árulás és köpönyegforgatás jellemezte Romániát) a Központi Hatalmak veresége után a románok már egy előre jól megágyazott magyarellenes diplomáciai előnyre tettek szert az mellett, hogy a háborúból igaz többszörös árulásuknak köszönhetően a győztes Antant Hatalmak oldalán kerültek ki.

A II. Világháborúban ugyanezt eljátszották. A II. Bécsi Döntés után kénytelen kelletlen elfogadták a “Kismagyar Világot”, de amint alkalmuk adódott rá már felkészültek, hogy árulással ismét a győztesek oldalán lehessenek a háború befejezése után.

Az első és második, majd a Ceausescu érában, valamint az azt követő máig is tartó rendszerváltás utáni “demokráciában” az erdélyi magyarságot ért oláh kegyetlenkedések atrocitások, elnyomás (majd) mindenki előtt ismertek.

Viszont a román vezetés tudja és mindig is tudta, hogy Erdély általuk történt bekebelezése törvénytelen volt. Ennek kapcsán még majd 100 év után is a legnagyobb vezető politikai köreikben is szükségesnek érzik, hogy annak “jogosságát” folyamatosan bizonygassák a nyugat felé. Annak a nyugatnak az irányába amelyik szintén tudja, hogy ez aljasság és igazságtalanság volt a magyarokkal szemben, de politikai érdekeik miatt eszük ágában sincs ezt a jogtalan és igazságtalan helyzetet valamilyen szinten is “korrigálni”. Mi több, még az EU-ban szereplő alapvető jogokat sem adják meg a magyaroknak, így például az autonómiát, hanem inkább kussolnak, nem nyilatkoznak róla, az asztal alá söprik a témát, ha az felvetődik.

Mivel a románok tudják jól (az oláh sakál mindig megérzi a dögszagot), hogy az EU jelenleg fennálló rendszere dögrováson van. Félnek, hogy annak összeomlása, vagy átalakulása után ismét felvetődhetnek bizonyos “határkorrekciók”.

Tehát az oláh újra felkészült megvédeni a koncot és erőteljes diplomáciai lobbit folytatva a magyarok ellen készíti elő azt, hogy a rendszer esetleges átalakulása után ismét nyerő pozícióba kerülhessen.

Mivel meglátásuk szerint az eljövendő EU rendszer nem biztos, hogy nekik kedvezőbb lenne, ezért most azokhoz fordulnak segítségért, akik még náluk is nagyobb manipulátorok – a cionistákhoz.

Ehhez a médiát hívják segítségül. Végy egy román nőt és egy “magyar” zsidót akik szerelmesek egymásba, majd tedd őket a “fasiszta” magyar világba. A “közös szenvedés és sors a “magyar elnyomás” alatt, máris kész egy “majdnem holokausztozó alkotás”, amely kiváló propaganda anyag, amelytől zsidó és oláh szem nem maradhat szárazon.

Hogy ez hazugság? – Na és!!!

Egyet viszont el kell ismernünk:
A románok mindig is jobban lobbiztak saját érdekeikért, mint a “magyar” (akkori) országvezető degenerált magyar nemesség, majd a rendszerváltás óta az országot vezető MSZP-FIDESZ kormányok.
Amíg a románokat ez ügyben a gátlástalan törtetés, a hazudozás jellemezte, addig a magyar vezetők az önfeladás, a megalkuvás, a beletörődés politikáját folytatták. Ez pedig az elkerülhetetlenül bekövetkező magyar nemzethalálhoz fog vezetni, amely végbemenő folyamatnak ma is tanúi vagyunk.

Íme az oláhok legújabb magyarellenes propaganda lobbi filmje, amit a vérengző és gonosz magyarokról fognak forgatni:

Román film készül a magyar hadsereg 1940-es szilágysági “vérengzéseiről”

Román film készül a II. bécsi döntés után Észak-Erdélybe bevonuló magyar hadsereg 1940 szeptemberében elkövetett szilágysági vérengzéseiről – közölte hétfőn az Agerpres hírügynökség a film készítőinek közleményére hivatkozva. A Ion Ionescu által rendezett Valea orbilor (A vakok völgye) című művészfilm egy szerelmi történeten keresztül vezeti be a nézőket az Észak-Erdélyt Magyarországnak visszajuttató II. bécsi döntést követő események világába.
“A román Rozalia és a magyar zsidó Sándor szerelme az ippi (Ip), ördögkúti (Traznea) és szilágynagyfalusi (Nusfalau) vérengzések hátterében alakul ki. Mindkettejük sorsát jelentős mértékben befolyásolják a kor szociális, politikai változásai. A két főhősön keresztül Ion Ionescu rendező a múltnak egy olyan szeletéhez fordul, amelyről nagyon keveset beszéltek mind a kommunista rezsim idején, mind a 89 utáni Romániában” – idézte a közleményt az Agerpres.

A film forgatókönyve a román filmművészeti központ pályázatán nyert, a Vision PM filmstúdió augusztusban és szeptemberben forgatta a jeleneteket Szilágyságban. A főszerepeket Ela Prodan bukaresti színésznő és Marosán Csaba kolozsvári színész alakítják. A közlemény szerint a film 2017-ben kerül a mozikba.

A II. bécsi döntés után Észak-Erdélybe bevonuló magyar honvédség 1940. szeptember 14-én a szilágysági Ippen 157, Ördögkúton 86 helyi románt ölt meg, Szilágynagyfaluban pedig 11 bihari románt lőttek le. Az ippi tragédia előzménye, hogy a vegyes lakosságú faluba szeptember 7-én érkező honvédség egyik lőszeres szekere felrobbant, két honvéd halálát okozva. A honvédek között elterjedt a hír, hogy a robbanást egy almával teli kosárba rejtett pokolgép okozta, ezt a későbbi vizsgálat azonban cáfolta. A bevonuló csapat parancsnoka a helyi román lakosokon torolta meg a történteket. A szintén vegyes lakosságú Ördögkútra szeptember 9-én bevonuló honvédséget fegyvertűz érte, ami miatt a bevonuló csapat parancsnoka megrohamoztatta a falut.

Már csupán egy kérdésünk van:
Vajon a “magyar” kormány és “filmes elit” miért nem érezte annak fontosságát sohasem, hogy a Trianoni Diktátum igazságtalanságát, majd az az után következő oláhok által elkövetett magyarellenes gyilkosságokat, gyalázatot egy a nyugat felé “kommunikált” filmmel bemutassa?

Mint ahogyan Szil községben felállított Trianon kereszten is áll:
“ISTEN TETTEKET VÁR, MÁR HALLOTT ELÉG IMÁT!”

SVPSZ


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »