OLAF-ügy: munkacsoportot hozhatnak létre Tarlósék

Az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) a budapesti 4-es metró beruházásáról szóló jelentését vizsgáló munkacsoport létrehozásáról is dönthet jövő szerdai ülésén a Fővárosi Közgyűlés.

A Tarlós István főpolgármester és Kocsis Máté önkormányzati és rendészeti tanácsnok, józsefvárosi polgármester által jegyzett előterjesztésben, amelyet szerdán tettek közzé a budapest.hu oldalon, az áll: “a Fidesz – Magyar Polgári Szövetség javaslatára OLAF-jelentést vizsgáló munkacsoport felállítását kezdeményezzük”.

Emlékeztettek, a kormány nyilvánosságra hozta és a fővárosi önkormányzat magyar nyelven is közzétette az OLAF-jelentést.

Az öttagú testület tagjainak javasolják: Borbély Lénárdot (Fidesz-KDNP), Orbán Gyöngyit (Fidesz-KDNP) Geiger Ferencet (civil szervezetek), Karsay Ferencet (Fidesz-KDNP) és Tokody Marcellt (Jobbik). Az első három képviselő tagja volt az Alstom metrókocsik beszerzését vizsgáló ideiglenes bizottságnak, amelyben, a most szintén vezetőnek javasolt Borbély Lénárd csepeli polgármester elnökölt.

A jelentést – a javaslat szerint – május 31-ig kell elkészíteni majd a testületnek.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »