Ökumenikus imahét: a veszprémi evangélikus templomban Márfi Gyula nyugalmazott érsek hirdetett igét

Ökumenikus imahét: a veszprémi evangélikus templomban Márfi Gyula nyugalmazott érsek hirdetett igét

Az ökumenikus imahét negyedik napján, január 19-én este a veszprémi evangélikus templomban az Isó Dorottya lelkész által evangélikus liturgia szerint bemutatott szertartás után Márfi Gyula nyugalmazott veszprémi érsek igehirdetését hallgathatták meg a hívek.

Isó Dorottya evangélikus lelkész köszöntőjében Isten áldását kérte a közös ünnepre, és azt, hogy az Úr erősítse meg a testvérek egymás iránti szeretetét, a Krisztusban való összetartozás fontosságát, a keresztény közösség megélését és a hitvalló keresztény életet az Egyház minden felekezetében.

Márfi Gyula prédikációjában emlékeztett:

Mózes, Jeremiás és Dávid alakját felidézve Szent Pál apostol Korintusiaknak írt első levelének első fejezetét idézte a szónok: „Isten azonban azt választotta ki, ami a világ szemében balga, hogy megszégyenítse a bölcseket, s azt választotta ki, ami a világ előtt gyönge, hogy megszégyenítse az erőseket, s ami a világ előtt alacsonyrendű és lenézett, azt választotta ki az Isten, a semminek látszókat, hogy megsemmisítse azokat, akik valaminek, látszanak. Így senki sem dicsekedhet Isten előtt.”

Jézus szemében nem az a nagy ember, aki sikert sikerre halmoz, hanem az, aki a megroppant nádat nem töri össze és a pislákoló mécsest nem oltja ki.

A nyugalmazott érsek a szenvedés értelmére kereste a választ, amelynek három aspektusát emelte ki: leróhatjuk bűneink adóját, tökéletesedhetünk a szenvedés által, végül engesztelhetünk másokat szenvedéseinkkel.

Hírdetés

A teljes prédikáció a videóra kattintva megtekinthető:

 

A prédikáció után Isó Zoltán evangélikus lelkész vezette a liturgiát imádságokkal és a közös énekekkel.

Az ökumenikus istentisztelet végén azt kívánta mindannyiunk számára, hogy képesek legyünk az Isten gyermekei lenni, akik mindig az Atyára figyelnek és hallgatnak. Így egy atya gyermekeiként képviselhetjük őt a mai világban. 

Forrás és fotó: Veszprémi Főegyházmegye

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »