Októbertől a bécsi klubokba és bárokba csak az oltottakat és a covidból kigyógyultakat engedik be

Októbertől a bécsi klubokba és bárokba csak az oltottakat és a covidból kigyógyultakat engedik be

Nyitókép: AP

Az osztrák főváros, Bécs október 1-jétől az éjszakai klubokban, bárokban és a 500 fő feletti rendezvényeken bevezeti az ún. 2G szabályt, ami azt jelenti, hogy ezekre a helyekre csak azok a személyek léphetnek be, akik be vannak oltva a koronavírus elleni vakcinával, vagy kigyógyultak a COVID-19 betegségből. Ezenkívül az összes boltban kötelező lesz az FFP2-es reszpirátor viselete. Az új óvintézkedések egyelőre egy hónapig lesznek érvényben, és minden 12 év feletti személyre vonatkozni fognak – jelentette be kedden Michael Ludwig bécsi polgármester.

A fentebb felsorolt rendelkezések alól az említett ágazatban dolgozó munkások élveznek kivételt, viszont nekik is negatív PCR-teszttel kell rendelkezniük. Emellett mindenhol, ahol negatív teszteredményt kell felmutatni – pl. az éttermekben – újonnan már nem lesz elfogadott az antigénteszt, csupán a pontosabb PCR-teszt.

Hírdetés

Ludwing a sajtótájékoztatóján rámutatott arra, hogy a bécsi kórházakban tovább növekszik a koronavírusos páciensek száma, az egészségügyi személyzet pedig a teljesítőképessége határára került. Az ORF televíziós csatorna szerint a bécsi kórházakban jelenleg 214 covidos pácienst kezelnek, az intenzív osztályon fekvő személyek átlagéletkora pedig 48 év.

Michael Binder, a Bécsi Kórházak Szövetségének képviselője hozzátette, hogy az intenzív osztályon tízből kilenc személy oltatlan.

Ludwig szerint az új, szigorúbb szabályokkal az a céljuk, hogy emeljék az átoltottsági szintet az osztrák fővárosban.

Teraz.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »