Október 23. több helyszínen

Október 23. több helyszínen

Adjon az Isten! 

Az Új Magyar Gárda Mozgalom Baranya megyei állománya az október 23-ai forradalom leveréséről emlékeztek meg Pécsen a Mecsek kapunál, csendes őszi időben. 

Egy nappal a főváros ostromát megelőzően, 1956. november 3-án a túlerő miatt a szovjet hadsereg szinte harcok nélkül bevonulhatott Pécsre. Csakhogy a város védelmére szervezett csapatok egy része a Mecsekbe menekült, hogy ott újraszerveződhessen az ott állomásozó többi csoporttal együtt. Magyar katonák, rendőrök, bányászok, diákok és fiatal munkások, mindenre elszánt, egyszerű civil emberek hiányos öltözékben, sokszor napokig étlen-szomjan, korszerűtlen kézifegyverekkel vették fel a harcot a totális szovjet túlerővel szemben. 

Sokan nem tudják, hogy a Mecseki láthatatlanok a legkitartóbb módon, a legtovább tartották a frontot. Baranya megyei állományunk szakasza ezért a dicső tettért kapta a Mecseki Láthatatlanok elnevezést is. 

Egy perces néma csenddel és egy égő gyertya szállal emlékeztünk azokért, kik életüket áldozták szép hazánkért. 

Az Új Magyar Gárda Mozgalom 3 megyéje az 1956-os forradalomnak állított emlékművet koszorúzta meg Kulcson.

Hírdetés

Megemlékeztek arról, hogy ha a szabadságharc el is bukott, a forradalom sikeres volt. Magyarország legyőzte Szovjetúniót.

Az emberek az oroszok kivonulását követelték az országból.

Ezen a napon minden bajtársunk a hazájukért meghalni képes hősök előtt tisztelgett.

 

Szebb Jövőt! 

UMGM országos sajtó


Forrás:ujmagyargardamozgalom.com
Tovább a cikkre »