Október 23. – Hadházy tüntetésére még a baloldali pártok sem mentek el

A közmédia Kunigunda úti székháza előtt tartott demonstráció résztvevői 2020. október 23-án. MTI/Mónus Márton

Kudarcba fulladt a Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő által szervezett tüntetés. Az előre beharangozott 100 ezer ember helyett néhány százan jöttek el a közmédia székháza elé. A baloldali pártok is távol maradtak, ezt a felszólalók nehezményezték is – hangzott el az M1 Híradójában.

Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő korábban 100 ezer embert várt a Kunigunda útjára, de pénteken délután azt állapította meg, hogy az emberek inkább lementek a Balatonra.

A DK, az MSZP, a Jobbik, az LMP, a Momentum és a Párbeszéd politikusai jó előre közölték, hogy nem vesznek részt a megmozduláson, ezt a demonstráció egyik felszólalója is szóvá tette.

Hírdetés

Hadházy Ákos a 444.hu újságírójának úgy nyilatkozott: „Nagyon nagy baj lenne, ha az ellenzék azért adná fel a propaganda elleni tiltakozást, mert én az egyik jelöltjükről elmondtam néhány olyan dolgot, amit nekik is kellett volna tudniuk.”

A lap megjegyzi, hogy Hadházy Ákos a borsodi időközi választás előtt azt állította, ő előre figyelmeztette az ellenzéki pártok vezetőit a közös jelöltként indított, jobbikos Bíró László korrupciógyanús ügyeiről, ezt azonban az érintettek tagadták.

A független képviselő azt is mondta, őt egyáltalán nem érdekli, milyen szerep jut neki a 2022-es választási összefogásban.

Hadházy Ákos és Szél Bernadett független parlamenti képviselők a közmédia Kunigunda úti székháza előtt tartott demonstráción 2020. október 23-án. A tüntetést Hadházy Ákos, Szél Bernadett és Szabó Szabolcs független országgyűlési képviselő szervezte. MTI/Mónus Márton


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »