Oktatási tárca: Az iskolaigazgató nem zárhatja be az egész iskolát

Oktatási tárca: Az iskolaigazgató nem zárhatja be az egész iskolát

Az iskolák igazgatói, illetve fenntartói nem dönthetnek úgy, hogy bezárják az egész tanintézményt, csak egy-egy osztályban rendelhetik el a tanítás felfüggesztését, emlékeztetett kedden Branislav Gröhling (SaS) oktatási miniszter, hozzátéve: az országos iskolabezárás nem jelentetne hatékony megoldást a jelenlegi járványhelyzetre.

“Az új COVID automata értelmében romló járványügyi helyzet esetén is marad a jelenléti oktatás, függetlenül az iskola típusától, az évfolyamtól és az adott járás színétől. Egész iskolákat nem fogunk bezárni” – közölte a tárcavezető.

Hírdetés

Az illetékes regionális közegészségügyi hivatal (RÚVZ) az aktuális járványhelyzetre reagálva dönthet úgy, hogy több osztályban is felfüggeszti az oktatást.

Rendkívüli esetben, például járványgóc kialakulása esetén a RÚVZ az összes osztályban elrendelheti a tanítás szüneteltetését. Az oktatási miniszter elmondása szerint jelenleg a diákok 0,7 százaléka koronavírus-fertőzött. A tanulók mintegy tíz százaléka távoktatásban vesz részt. Az iskolapadba hét vagy tíz nap után ülhetnek vissza, ez attól függ, hogy abszolválnak-e COVID-tesztet.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »