Oktatási miniszter: nem reális a titulusok utólagos visszavonása

Nem reális a titulusok utólagos visszavonása. Ezt Branislav Gröhling (SaS) oktatásügyi miniszter jelentette be Érsekújvárban, az év végi bizonyítványosztás során tartott sajtótájékoztatóján.

– közölte a miniszter.

Hozzátette: meg kell húzni a vonalat, és előre kell tekintenünk, a szabályokat pedig előrefelé kell meghatároznunk.

– mondta Gröhling.

Az OĽaNO a záródolgozatok felülvizsgálatát indítványozza a felsőoktatási intézményekben, mégpedig egy olyan időszak időtartama alatt, amelyet Branislav Gröhling (SaS) oktatásügyi miniszter és Mária Kolíková (Za ľudí) igazságügyi miniszter fog meghatározni.

Szeptemberig egy új törvényt dolgoznak ki, amely egyes iskolák akkreditációját is veszélybe sodorhatja.

Gröhling megjegyezte: a törvénytervezet már részben elkészült. „Meglátjuk, hogyan kerül a tárcaközi észrevételezési eljárásba, illetve ezt követően a parlament elé” – közölte a miniszter.

Hírdetés

Gröhling elmondta,

nem akarnak új bizottságot létrehozni, a titulusok visszavonási jogát meghagynák a felsőoktatási intézményeknek.

„A felsőoktatási intézmények adják ki a titulusokat, úgyhogy ők felelősek az oktatás minőségéért, illetve az általunk meghatározott szabályok szerint azok dönthetnek majd a titulusok visszavonásáról” – közölte Gröhling.

Rámutatott: a felsőoktatási intézményeknek már elküldték azokat a standardokat, amelyek a problémakör egyes működési mechanizmusait határozzák meg.

– magyarázta.

Az oktatásügyi miniszter azt is elmondta,

az adatbázisban körülbelül 20 millió szöveg van, és ezt további ötmillió szöveggel fogják még kiegészíteni.

„Ezt internetes hivatkozásokkal és szövegekkel fogjuk bővíteni, a következő években pedig ezzel az adatbázissal fogunk dolgozni” – mondta a tárcavezető azt is hozzátéve, hogy az adatbázis 2012-ben jött létre.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »