Oksági összefüggést találtak egy 71 éves szlovák férfi halála és a COVID-oltás között

Oksági összefüggést találtak egy 71 éves szlovák férfi halála és a COVID-oltás között

Bármiféle híresztelésekkel szemben az állami szervek folyamatosan monitorozzák és vizsgálják a koronavírus-oltással összefüggésbe hozható haláleseteket. Egy most zárult vizsgálat megállapította, egy 71 éves szlovák férfi elhunyta összefüggésbe hozható azzal, hogy halála előtt néhány héttel beoltották. 

A krónikus betegségben szenvedő férfi a hivatalos jelentés szerint a Pfizer vakcináját kapta meg. A hatósági boncolás során kiderült, halálát „központi idegrendszeri megbetegedés” okozta, hogy pontosan miként, azt nem közölték. 

Azt írják:

Hírdetés

Tekintettel a boncolás eredményeire és arra, hogy a haláleset az oltást követően történt, kijelenthető, hogy valószínű oksági összefüggés van a vakcináció és a haláleset között.

A TASR hírügynökség tájékoztatásában arra is felhívja a figyelmet, hogy ha az oltás után meghatározott időn belül történik a haláleset, az illetékes hivatalok és állami szervek minden esetben megvizsgálják, lehet-e ok-okozati összefüggés a kettő között. A mostani megerősítéssel 

ötre nőtt azon szlovák állampolgárok száma, akik az oltás szövődményei miatt hunyhattak el. Ötből három esetben lehetséges, két esetben pedig valószínű oksági összefüggés áll fenn. 

Szlovákiában csütörtökig közel 2,5 millió adag vakcinát használtak fel. 


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »