Ököllel ütötték a tanítót, felfüggesztett jár érte

Ököllel ütötték a tanítót, felfüggesztett jár érte

Megúszta felfüggesztett börtönnel a tanárverő házaspár. A bántalmazott pedagógus harmincöt éve tanít kisiskolásokat. Az ítélet nem jogerős.

A vádlott testvérpár elismerte bűnösségét, de hiába tagadta volna. A pesterzsébeti iskola biztonsági kamerája rögzítette, ahogy ököllel arcon ütötték az egyik tanítót. Az anya azt állította, hogy a pedagógus bántalmazta elsős gyermekét.

„Benn, a teremben fali szekrénysorok vannak, és odataszította a szekrénynek, nekivágta. És megfogta a füle porcos részét” – fogalmazott V. Eleonóra másodrendű vádlott.

A tanítónő azt mondta, hogy 35 éves pályafutása alatt egyetlen gyermeket sem vert meg.

„Egy kisebb férfi, aki fehér pólóban volt, megragadta a hajamat, és elég durván visszahúzott. Arra már nem emlékszem, hogy ki rúgott meg. Kiszakadt egy pár hajszálam. Ebben az állapotban – pedig én nem vagyok egy ijedős fajta – arra már nem emlékszem, hogy ki rúgott meg” – mondta Jagadics Jenő Tiborné.

Az ügyész a hasonló esetek elszaporodása miatt letöltendő börtönt kért a vádlottakra. Súlyosító körülményként értékelte, hogy a bántalmazásnak és a szitkozódásnak több diák is tanúja volt.

„Nem kell családjogi vagy családvédelmi végzettséggel rendelkezzünk ahhoz, hogy könnyen beláthassuk, a kisgyerekekre ez az agresszió, ez az eseménysor milyen káros hatással van, illetve lehet” – fogalmazott Buza Gábor Attila, a XX. kerületi ügyészség alügyésze.

A bíróság elfogadta az ügyészi érvelést, de a testvérpár végül megúszta felfüggesztett börtönnel. A férfi büntetlen előéletű, nővérét viszont korábban testi sértésért és kitartottságért ítélték el. Az ügyész súlyosításért, míg a vádlottak enyhítésért fellebbeztek.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »