Ők tudhattak előre a Quaestor bedőléséről

Nyilvánosságra hoztak egy 333 soros listát, amely az N1TV állítása szerint azoknak az embereknek a nevét tartalmazza, akik közvetlenül a Quaestor március 10-ei bedőlése előtt vették ki a pénzüket. A listán szerepel az ügyészség volt sofőrje és a Quaestor szóvivőjének férje is.

Az N1TV állítása szerint akár bennfentes információkkal is rendelkezhettek a listán szereplő emberek. A legtöbb pénzt, 3,8 milliárd forintot a Külgazdasági és Külügyminisztériumhoz tartozó Magyar Nemzeti Kereskedőház vette ki tavaly március 9-én.

A külügy mellett több magánszemély is az utolsó pénzében próbálta kivenni a pénzét, például Bolya Gábor Richárd is, aki a Legfőbb Ügyészség sofőrje volt. Ő majdnem 200 milliót menthetett ki, bár arra nincs bizonyíték, hogy hozzá is jutott a pénzhez.

Bende Gyöngyi, a Quaestor korábbi kommunikációs igazgatójának férje szintén szerepel a listán, azt azonban cáfolta, hogy lett volna információja a bedőlésről. Ugyanakkor azt állította, hogy a tizenegy vádlottból négy biztosan tudta, hogy mi lesz a Quaestor sorsa.

 


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »