Ők szerezhetnek magyar érmeket hátfőn Rióban

MTI nyomán

A hétfői versenynapon több sportágban is éremszerzési eséllyel versenyeznek majd a magyarok a riói olimpián.

A 2-es Karióka Arénában tatamira lép a cselgáncsozó Karakas Hedvig (57 kg), aki négy éve ötödik volt, továbbá a Londonban ezüstérmes Ungvári Miklós (73 kg) is – mindketten verhető ellenféllel kezdenek, s ha jó napot fognak ki, este akár dobogóra is állhatnak.

A sportlövőközpontban az ifjúsági olimpiai bajnok – a “nagy” olimpián azonban újonc – Péni István és az ötödik ötkarikás fellépése előtt álló Sidi Péter lép lőállásba a férfi légpuska alapversenyében, majd reményeik szerint döntőjében.

Szász Emese vasárnapi párbajtőr-aranya után újabb éremszerzésben reménykednek a vívók, akiket Márton Anna képvisel majd a női kard egyéni versenyében. A tavaly világbajnoki bronzérmes, idén Eb-második, újonc Márton venezuelai vagy egyiptomi riválissal kezd a legjobb 32 között.

Hosszú Katinka és Cseh Lászó

Az úszóknál ismét a 400 méter vegyesen szombaton világcsúccsal győztes Hosszú Katinka nyerhet érmet, ugyanis egyedüli magyarként a bajai versenyző lesz érdekelt a magyar idő szerint kedd hajnali döntőkben, méghozzá 100 méter háton. Hosszú a 200 méter vegyes előfutamában is érdekelt lesz. Rajta kívül Cseh László is vízbe ugrik az Olimpiai Uszodában, méghozzá a 200 méter pillangó világbajnoki címvédőjeként a fináléba kerülésért. Az előfutamok során még Verrasztó Evelynnek és Késely Ajnának (200 m gyors), Kenderesi Tamásnak (200 m pillangó), valamint Jakabos Zsuzsannának (200 m vegyes) szoríthatnak a szurkolók.

Harcsa Zoltánért is szoríthatunk

A vasárnap kiesett Bacskai Balázs után hétfőn megkezdi szereplését az ökölvívócsapat másik tagja, a 75 kilósok között érdekelt Harcsa Zoltán is, az ő első ellenfele a türkmén Arslanbek Achilov lesz a 32 között. Debütálnak a vitorlázók is: Cholnoky Sára és a hatodik olimpiáján szereplő Gádorfalvi Áron szörfben, Vadnai Benjámin és Érdi Mária a Laser hajóosztályban száll vízre a nyitófutamok során.

A szerbek elleni szombati döntetlen (13-13) után a férfi vízilabdázók is folytatják szereplésüket, ezúttal az ausztrálok lesznek az ellenfelek a Maria Lenk Uszodában. A hétfői versenynapon 14 számban osztanak érmeket Rióban.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »