Ők kaphatnak januárban Arany Glóbuszt

Ők kaphatnak januárban Arany Glóbuszt

A jövő év filmes díjkiosztóinak sorát Golden Globe (Arany Glóbusz) nyitja január 5-én. A Hollywoodban dolgozó külföldi újságírók által odaítélt elismerést sokan az Oscar-díj előszobájának tartják, mivel a győztesek általában jó eséllyel reménykedhetnek az Oscarban is.

A legtöbb glóbuszt, szám szerint hatot a Netflix filmje, a Házassági történet gyűjtheti be: Adam Driver lehet a legjobb drámai színész, Scarlett Johansson a legjobb drámai színésznő, Laura Dern a legjobb mellékszereplő, a film pedig bekerült a díjesélyes drámák közé (Az ír, az 1917, a Joker és A két pápa társaságában). Öt-öt kategóriában jelölték Martin Scorsese lassú sodrású maffiafilmjét (Az ír), valamint Quentin Tarantino tisztelgését a régi idők filmfővárosa előtt (Volt egyszer egy Hollywood). 

A tévésorozatok közül egyaránt négy-négy jelölést kapott a Csernobil, a Hihetetlen, a Hatalmas kis hazugságok és A korona. Íme a főbb kategóriák díjesélyesei. 

A legjobb rendező: Bong Joon-ho (Élősködők), Sam Mendes (1917), Todd Phillips (Joker), Martin Scorsese (Az ír), Quentin Tarantino (Volt egyszer egy Hollywood)

Hírdetés

A legjobb vígjáték vagy zenés film: Jojo Nyuszi, Volt egyszer egy Hollywood, Tőrbe ejtve, Rocketman, A nevem Dolemite. 

A legjobb animációs film: Jégvarázs II, Így neveld a sárkányodat 3, A hiányzó láncszem, Toy Story 4, Az oroszlánkirály. 

A legjobb drámai színész: Christian Bale (Az aszfalt királyai), Antonio Banderas (Fájdalom és dicsőség), Adam Driver (Házassági történet), Joaquin Phoenix (Joker), Jonathan Pryce (A két pápa).

A legjobb drámai színésznő: Cynthia Erivo (Harriet), Scarlett Johansson (Házassági történet), Saoirse Ronan (Kisasszonyok), Charlize Theron (Botrány), Renée Zellweger (Judy). 

A legjobb vígjáték-színész: Daniel Craig (Tőrbe ejtve), Roman Griffin Davis (Jojo Nyuszi), Leo-nardo DiCaprio (Volt egyszer egy Hollywood), Taron Egerton (Rocketman), Eddie Murphy (A nevem Dolemite). 


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »