Ők is hátrányos helyzetű kisebbségiek? A miskolci cigány banda Európa-szerte és Dubajban futtatott prostituáltakat

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda bűnszervezetben elkövetett kerítés és kitartottság miatt folytatott eljárást D. János 33 éves taktaszadai lakos és társai ellen. A gyanúsítottak 2012 júliusától Svájcba, Németországba, Hollandiába és Belgiumba szervezték meg, és irányították a jellemzően 20-25 év közötti fiatal magyarországi lányok, főleg cigányok szállítását.

Magyar Menedék - Badiny

A lányokat bordélynegyedekben dolgoztatták, és a jövedelmük jelentős részét elvették, ebből finanszírozva a luxus-életszínvonalukat. Az elkövetők 2014 januárjától Dubajba is kiterjesztették a tevékenységüket, ahová 3 fiatal magyar prostituáltat utaztattak.

A rendőrök a 1,5 éves felderítő munka eredményeként 2014. október 21-én a hajnali órákban Miskolcon elfogták a szervezet hat tagját, akiknek előzetes letartóztatását a Miskolci Járásbíróság elrendelte.

A nyomozók a gyanúsítottaktól több nagy értékű kocsit, illetve az egy időben megtartott házkutatásokon további értékes műszaki cikkeket, arany ékszereket és készpénzt foglaltak le, és több ingatlant zár alá vettek.

A rendőrök megállapították, hogy a bűnszervezet hierarchikus és szigorú elszámoltatási rendszer szerint, összehangoltan működött és kisebb bűnözői csoportokat is magába olvasztott. A vizsgált időszakban a bűnszervezet több mint 100 millió forintot vett el az általuk szervezett és irányított lányoktól.

A széleskörű, több éven át tartó nyomozás során a rendőrök összesen 16 gyanúsítottal szemben jártak el. Most fognak vádat emelni.

(police.hu)


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »