Ök egyedül a világban védhetik érdekeiket – aki szóvá teszi, az antiszemita

Hétfőn elfogadták az izraeli parlamentben az NGO-törvényt, aminek értelmében a bevételeik legalább felét külföldi támogatásból szerző civil szervezeteknek minden egyes kiadványukon részletesen be kell számolniuk a szponzorokról, a kormánnyal és a hadsereggel pedig innentől kezdve csak különleges engedéllyel léphetnek kapcsolatba.

Magyar Menedék - Ősmagyar

Első hallásra mindez jelenthetné akár csak az átláthatóság növelését, de az izraeli civil szervezetek átláthatóságával eddig sem volt baj, a külföldi támogatókról pedig ezek a szervezetek eddig is beszámoltak.
27 érintett szervezetből viszont 25 vagy baloldali, vagy emberi jogokkal foglalkozik. És ez a legnagyobb gáz. A NEM ZSIDÓK EMBERI JOGAI,

A jobboldali kormány körüli szervezetek pedig hosszú ideje kampányt folytatnak ellenük, mint “külföldi besúgók” ellen, és őket tartják felelősnek a késes támadásokért. Az új törvény a kritikusai szerint arról szól, hogy a társadalomban erősítsék az érzést, ezek a szervezetek idegen érdekeket szolgálnak. Benjamin Netanjahu miniszterelnök közben “szükségesnek és demokratikusnak” nevezte a törvényt.

Middle East Eye


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »