Ők a legbefolyásosabb magyarok – kész a lista

Egy pillanatok alatt milliárdossá vált polgármester, egy média- és kaszinóbirodalmat építő üzletember s a láthatatlan kormányzati tanácsadó is bekerült idén a tíz legbefolyásosabb üzleti döntéshozó közé. Mezősi Tamás, a Világgazdaság főszerkesztője mutatta be lapunk konferenciáján a Manager Magazin dupla számát, amelyben összegyűjtöttük a top 101 üzleti döntéshozót.

Mészáros Lőrinc , Andy Vajna vagy Habony Árpád olyan nagyágyúkhoz zárkózott fel, mint a Richter vezetője, Bogsch Erik , az OTP elnök-vezére, Csányi Sándor vagy az FHB- és CEMP-elnök Spéder Zoltán. Az élvonalban maradt Demján Sándor , Garancsi István, valamint Hernádi Zsolt is. Friss belépő még az MNB-elnök Matolcsy György . (A szakmai zsűri által összeállított rangsor tízes csoportokban, ábécérendbe szedve mutatja be azokat a szereplőket, akik hosszú és rövid távon a leginkább képesek befolyásolni a döntéseket, gazdasági folyamatokat.)

Az Orbán–Simicska-háború következtében az oligarcha pozíciói gyengülnek – erre utal, hogy a napokban eladta a Class FM-et –, s üzlettársa, Fonyó Károly ki is esett a top 101-ből.

A top 101 módszertana

Egy tíztagú szakértő zsűri javaslatai alapján összeállítottunk egy hosszú listát a szóba jöhető üzletemberekről. Ezen a listán minden olyan, a magyarországi üzleti életben befolyásos szereplő helyet kapott, akit a zsűri erre érdemesnek gondolt. A kiírás alapján nem vettük fel azokat, akik üzleti érdekeltségük mellett aktív kormányzati pozíciót is betöltenek. A hosszú listán több mint 160 név szerepelt. A végső lista, illetve a rangsor pontozásos rendszer alapján alakult ki. Négy, egymástól jól elkülöníthető és értékelhető szempontrendszer alapján pontozott a zsűri, minden esetben 1–10 közötti pontszámokkal.

A Manager Magazinban több új belépőről, a felső tízezerről és az üzleti világ állócsillagairól tudhat meg többet.

Richter Gedeon Nyrt. – az elmúlt évek árbevétele

Szerző: VG-összeállítás


Forrás:vg.hu
Tovább a cikkre »