Óh egek, sajtószabadság díj, Arató

Óh egek, sajtószabadság díj, Arató

Arató András, a Klubrádió igazgatósági elnöke és tulajdonosa is jelölt a Riporterek Határok Nélkül (Reporters Without Borders) idei nemzetközi sajtószabadság díjának függetlenségi kategóriájában.

A párizsi székhelyű Riporterek Határok Nélkül nevű szervezet minden évben kiosztja a Nemzetközi Sajtószabadság Díjakat (RSF Press Freedom Awards). Az idén Arató András is a jelöltek között van – írja a media1.

Hírdetés

Három kategóriában osztanak díjakat, ezek a bátorság, hatás és függetlenség. Az utóbbiban szerepel egyetlen magyarként Arató András, a Klubrádió igazgatósági elnöke és tulajdonosa. A jelöltek leírásában megemlítik, hogy Arató András vezeti a Klubrádiót, azt a budapesti független rádióállomást, amely híres a hatóságok nyílt és humoros kritikájáról. Kiemelik, hogy a rádió a magyar kormány cenzúrázási politikájának újabb áldozatává vált, amikor a Médiatanács triviális adminisztratív okokra hivatkozva, felfüggesztette működési engedélyét, amit az Európai Bizottság diszkriminatívnak ítélt, de a Legfelsőbb Bíróság megerősített. A Klubrádió ma már csak az interneten sugároz, és a hallgatók adományainak köszönhetően marad fenn. Arató András pedig továbbra is vezeti a jogi és pénzügyi küzdelmet Magyarország egyik utolsó jelentős független hírforrásáért.

A díjazottakról november 18-án döntenek.

Arató Andrást sajtószabadság díjra jelölték


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »