Offshore-botrány: Boldvai felfüggeszti MSZP-tagságát

Tóbiás József sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a politikus beismerte neki: a médiában megjelentek teljes mértékben fedik a valóságot.

Az MSZP frakció oldalán megjelent közlemény szerint Boldvai vállalja a vizsgálatokat, de nem kíván a párt terhére lenni az elkezdett munkában, ezért tagságát felfüggesztette.

Ismert, a kipattant offshore-botránnyal kapcsolatban kiderült: több hazai közéleti személyiség is érintett – többek között Boldvai László. A politikus felesége tulajdonába került egy Szamoa szigetére bejegyzett, működése során jelentős összegeket megmozgató offshore cég 2012 novemberében. Ekkoriban Boldvai az Országgyűlés tagja volt, és ugyan 2014-ben kiszorult a parlamentből, továbbra is aktívan politizál: képviselő a Nógrád megyei közgyűlésben, s ő vezeti az MSZP megyei szervezetét is.

A mostani közleményben azt írták: „megfogalmazódott: hozni kell egy szabályt, ami egyszer s mindenkorra világossá teszi, hogy nem lehet offshore cégeken keresztül eltüntetni az adóköteles jövedelmet”.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »