OECD: Romlottak Magyarország kilátásai

Az NGM szerint majd a második félévben minden szebb lesz.

Jelentősen rontotta Magyarország idei gazdasági növekedésével kapcsolatos előrejelzését a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD), amely változatlanul hagyta a jövő évi GDP-bővüléssel kapcsolatos becslését.

Az OECD szerdán ismertetett országjelentésében egyebek között az szerepel, hogy idén 1,6 százalékkal nő a magyar hazai össztermék (GDP) a tavaly várt 2,4 százalék helyett. A párizsi székhelyű szervezet továbbra is 3,1 százalékos GDP-bővüléssel számol jövőre.

Mit mond a kormány?

Az OECD várakozása megegyezik a konvergenciaprogramban szereplő prognózissal – hívta fel a figyelmet Hornung Ágnes, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) pénzügyekért felelős államtitkára. Hozzátette: a szervezet nem kellő súllyal vette figyelembe a következő negyedévekben várható kedvező folyamatok hatását az egész éves növekedésre.

A kormány várakozása szerint erős növekedési korrekció várható, az első negyedévi teljesítményt visszafogó hatások megszűnnek, és helyükbe a növekedést gyorsító tényezők lépnek – összegezte az államtitkár. 2016 második félében, a kormány prognózisának megfelelően, a magyar gazdaság növekedése ismét dinamikussá válhat – jelentette ki.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »