Óbecsén is a haladók jutottak hatalomra

Óbecsén is a haladók jutottak hatalomra

Az előzetes eredmények alapján az óbecsei ökormányzati választásokon a Szerb Haladó Párt (SNS) teljesített a legjobban, azután a VMSZ–VMDP–MEP koalíciója, harmadikként pedig a Magyar Mozgalom–VMDK lista szerepel, írja a mojbecej.rs portál.

Az SNS listája 7906 szavazatot szerzett, ami 22 mandátumot jelent, a Vajdasági Magyar Szövetség, a Vajdasági Magyar Demokrata Párt és a Magyar Egység Párt koalíciója 2844 megszerzett vokssal hét mandátumot kaphat, a Magyar Mozgalom – a változásért – dr. Korhecz Tamás – VMDK elnevezésű lista 1614 szavazatot kapott, ami négy mandátumot jelent, az Elég volt – Saša Radulović lista pedig 1255 szavazattal három mandátumot kaphat.

Az óbecsei községi választási bizottság első eredményei alapján a Vajdasági Szociáldemokrata Liga, a Demokrata Párt, a Prvo Bečej–SPS–SRS–KP lista, a Polgári Lista – Zdravko Petrović – LDP és párton kívüli jelöltek elnevezésű lista, valamint a Szerb Nemzeti Párt – Nenad Popović lista nem lépte át a küszöböt.

Óbecse községben 33 757 szavazójoggal rendelkező polgár szerepel a választási névjegyzékben, közülük 17 840-en járultak az urnák elé, ami 52,85 százalékos részvételi arányt jelent. Összesen 17 197 érvényes szavazólapot számláltak.


Forrás:vajma.info
Tovább a cikkre »