„Obama úr menjen a pokolba” – üzente a „Fülöp-szigeteki Hitler”

„Obama úr menjen a pokolba” – üzente a „Fülöp-szigeteki Hitler”

Ismét káromkodva küldte el melegebb éghajlatra az amerikai elnököt és Európa vezetőit a Fülöp-szigetek elnöke. A politikus szívesebben üzletelne az orosz és a kínai elnökkel, akik nem olyan kényesek az emberi jogokra, mint Barack Obama.

A Fülöp-szigetek elnökének nagyon a bögyében van az Egyesült Államok. Rodrigo Duterte segítséget várt volna az amerikaiaktól és az európaiaktól a kábítószer-kereskedők elleni harchoz, de csak bírálatokat kapott. A politikus megválasztása után véres hajszát indított a drogdílerek és a -fogyasztók ellen.

„Ahelyett, hogy segítenének, az első, aki visszaütött, a külügyminisztérium volt. Úgyhogy elmehetnek a pokolba. Obama úr maga is menjen a pokolba. Az EU meg jobb, ha a purgatóriumot választja, mert a pokol már tele van” – mondta az elnök.

Duterte fegyvert vett volna az amerikaiaktól, de ők nem hajlandók üzletelni vele, amiért a Fülöp-szigetek elnöke a drogháborúban magasról tesz az emberi jogokra. „Nem állíthatnak meg. Ez az én szent feladatom, bármennyire is sz*rul hangzik ez önöknek. Az én szent feladatom az, hogy a köztársaság integritására és az emberek egészségére vigyázzak” – folytatta az elnök.

Duterte Moszkva és Peking felé fordul, Oroszország és Kína szívesen adna el fegyvert a politikusnak. „Ha most ez történik, akkor újraformálom a külpolitikámat. Végül is megtehetem, szakítok Amerikával. Inkább megyek Oroszországhoz és Kínához. Legalább még, ha nem is értek egyet az ideológiával, ők legalább tisztelik az embereket” – zárt a Fülöp-szigeteki elnök.

Duterte júniusban került hatalomra, azóta az állami drogháború a becslések szerint háromezer halálos áldozatot követelt, az áldozatot többségével rendőrök végeztek, bírósági döntés nélkül.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »