Obama: Reményt adunk

Obama: Reményt adunk

Spanyolországba látogatott az amerikai elnök. Barack Obama a varsói NATO csúcs után utazott Madridba, ahol a dallasi rendőrgyilkosság miatt csak rövidített programon vett részt. Találkozott a királlyal, a miniszterelnökkel és egy amerikai haditengerészeti bázist is meglátogatott.

Latin-Amerikáról és az Egyesült Államokban történt és azóta is folyamatosan zajló faji villongásokról beszélgetett az amerikai elnök és a spanyol miniszterelnök. Barack Obama szerint az amerikai rendőröknek nagyobb toleranciát kellene tanúsítaniuk szolgálatteljesítés közben, de türelmesebbnek kellene lenniük azoknak is, akik a másik oldalon állnak.

„Az olyan mozgalmakban, mint a fekete életek számítanak mindig lesznek olyan emberek, akik ostobaságokat vagy meggondolatlanságokat vagy kemény esetleg túl általánosított dolgokat mondanak és nem gondolom, hogy a jó értelembe vett aktivistákat, akik a helyes dolgokat teszik és békésen tüntetnek kellene felelőssé tenni mindenért, ami egy tüntetésen történik” – így Barack Obama amerikai elnök.

Barack Obama Madridból a dél-spanyolországi Rota haditengerészeti bázisra repült, ami a legnagyobb amerikai támaszpont a dél-európai országban, több mint 3000 katonával. Az amerikai elnök itt az Egyesült Államok és Európa szövetségéről beszélt.

„Továbbra is egymás mellett állunk, hogy szembenézzünk a jelen kihívásaival, a terrorista csoportokkal, akik pusztítani akarnak és nem csak azért fogunk győzni, mert erősek vagyunk katonailag, hanem mert az értékeinket képviseljük, a különbözőségünket, egymás tiszteletét és annak visszautasítását, hogy megosszanak minket vallási, etnikai vagy nemzetiségi alapon. A humanitárius krízisek terén segítséget és reményt fogunk adni azoknak, akik rászorulnak” – így az amerikai elnök.

A haditengerészeti bázison tett látogatása után az elnök visszatér az Egyesült Államokba. A Fehér Ház még nem hozta nyilvánosságra, hogy Barack Obama, mikor látogat majd el Dallasba.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »