Obama féltestvére csalódott és Trumpra szavaz

Obama féltestvére csalódott és Trumpra szavaz

Malik Obama bejelentette: csalódott a jelenlegi vezetésben, ezért a republikánus indulóra, Donald Trumpra fog voksolni.

Republikánusnak érzem magam, miután ők nem támogatják az azonos neműek házasságát, ez pedig szimpatikus nekem – indokolta az amerikai elnök féltestvére, Malik Obama, miért fog várhatóan a republikánus jelöltre, Donald Trumpra szavazni. A férfi ugyanattól az apától született, mint Barack Obama, most pedig úgy érzi, csalódott a demokratákban, ezért nem voksolhat jó szívvel rájuk. De az is bántja Malik Obamát, hogy a demokrata vezetés szerepet játszott a líbiai diktátor, Moammer Kadhafi elmozdításában. A féltestvér minderről a kenyai Kogelóból tájékoztatta a New York Postot. Úgy tervezi viszont, hogy novemberben visszatér Marylandbe és leszavaz Donald Trumpra.

Kadhafit jó barátjának tartotta

Malik Obama egyébként a demokrata jelölttel, Hillary Clintonnal sem elégedett: szerinte nem kellett volna a privát e-mail címét használnia, mikor még az Egyesült Államok külügyminisztere volt. A féltestvér úgy látja, Clinton is tudhatta volna, hogy titkosított információk birtokában nem tehetne így.

A líbiai beavatkozás különösen bántja az elnök féltestvérét: mint kifejtette, Kadhafi a legjobb barátainak egyike volt, ezért sajnálja a történteket. De Malik Obama nem bánja végeredményben, hogy Trumpra kell voksolnia, mert úgy érzi, benne bízhat: szerinte a republikánus milliárdos azt mondja, amit a szíve diktál neki.

Régóta nem találkoztak

A New York Post szerint egyébként Barack Obama már 1985 óta nem találkozott féltestvérével. Ennek ellenére Malik Obama az elnöki kapcsolataira hivatkozott, amikor a kenyai Siaya kormányzói posztjáért indult 2013 márciusában. Végül ugyanakkor csak 2792 szavazatot szerzett, miközben a győztes mögé 140 ezren álltak be. Az Obama testvérek édesapja egyébként 1959-ben költözött Kenyából az Egyesült Államokba,


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »