Obama bátyja Trumpra szavaz

Barack Obama amerikai elnök féltestvére, Malik Obama kijelentette, hogy a republikánus elnökjelöltre, Donald Trumpra fog szavazni – és nem a féltestvére által támogatott demokrata elnökjelöltre, Hillary Clintonra.

 

Malik Obama, aki kenyai és USA állampolgársággal rendelkező muszlim, azt is elmondta, hogy Trump ötletét, miszerint a muszlimok USA-ba utazását korlátozni kell, a „józan ész” diktálja. Amerikában a republikánus jelölt kijelentését nagyon sokan elítélték.

 

Az amerikai elnök féltestvére állítólag Washingtonban élt az 1980-as évek közepétől. Maga is politizál Kenyában, ahol 2013-ban alulmaradt ellenfelével szemben egy tartományi kormányzói választáson.

 

Barack Obama Hawaii-n született amerikai anya és kenyai apa gyermekeként, de apja elhagyta őket, mikor két éves volt. Barack Obama elnökként tavaly látogatott először Kenyába 2009-es megválasztása óta.

 

Malik Obama, az amerikai elnök féltestvére és a 2011-ben megölt líbiai diktátor, Colonel Kadhafi. Kéz a kézben. Forrás: Dailymail.co.uk

 

BBC.com

Nyitókép: TheGuardian.com


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »