Nyugdíjas Parlament: Ne hitelből finanszírozza a kormány a 13. nyugdíjat

Nyugdíjas Parlament: Ne hitelből finanszírozza a kormány a 13. nyugdíjat

Felelős állampolgárokként szükségesnek látjuk tudatosítani, hogy most nem az ország pénzét költik ránk! A felvett óriási hitelből indul az adakozás, ami veszélyes!

Így értékelte a Napi.hu-nak az Országos Nyugdíjas Parlament Orbán Viktor bejelentését, a 13. havi nyugdíjról.

A nyugdíjasoknak járó juttatás felmenő rendszerben, négy év alatt érné el a teljes havi nyugdíj összegét, addig pedig évenként 25-25 százalékkal többet fizetnének ki. A tervek szerint 2022-ben már két hét kerülne kifizetésre.

A nyugdíjas érdekképviselet szerint inkább egy százalékos alapú rendezésre lenne szükség, nem pedig egyszeri pénzosztásra.

Hírdetés

Láttuk már – nem is olyan régen -, hogy hasonló helyzetből milyen válságok keletkeztek, és hogy emiatt is a „nyugdíjas lett a bűnbak! Ne legyünk okozói egy felelőtlen eladósodásnak

– teszik hozzá a lapban megjelent nyílt levelükben a nyugdíjasok utalva az Államadósságkezelő Központ által kibocsájtott 4,25 milliárd dollár értékű dollárkötvényre és az 1 milliárd euró értékű eurókötvényre, amelyekből az uniós vissza nem térítendő támogatást finanszírozná elő az állam, az Európai Bizottsággal kialakult nézeteltérés miatt.

Javaslatot is megfogalmazott levelében az Országos Nyugdíjas Parlament. Álláspontjuk szerint, ha nem a hitel, hanem az ország teljesítőképessége a forrása a milliárdoknak, akkor viszont inkább a 

rendszeres (nyugdíjszerű), alacsony nyugdíjak felzárkóztatására fordítsuk a rendelkezésre álló pénzt és a figyelmünket

– írja javaslatában az Országos Nyugdíjas Parlament.
 


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »