Nyugalomra szólított Obama

Nyugalomra szólított Obama

Nyugalomra szólította fel az elnökjelöltségért küzdő politikusokat az amerikai elnök. Barack Obama arra figyelmeztette a kampányolókat, hogy kerüljék a feszültségkeltést és a rasszista, megosztó politizálást. Donald Trump kampányrendezvényein az elmúlt napokban rendszeresek voltak az összetűzések.

Trump még azzal is megvádolta a férfit, hogy terrorszervezettel áll kapcsolatban. „Ez a fickó kárt akart tenni. A bíró meg elengedte. Aztán az egyik emberem megtalálta a nevét, és valószínűleg az ISIS-szel áll kapcsolatban” – tette hozzá.

Clevelandben is összeszólalkoztak az ellentüntetők Trump híveivel. Kansasben pedig paprikaspray-vel kellett a hatóságoknak megfékezniük őket. A tüntetők elutasítják az üzletember bevándorlóellenes kampányát, amely során azt ígérte, falat épít a mexikói határra, ha megválasztják.

Az amerikai elnökön túl Trump republikánus ellenfelei is elítélik a rendezvényein történteket. Egyik támogatója már jelezte, kihátrál mögüle. Elutasítják az erőszakot a demokrata aspiránsok is. „Ha gyufával jászol, tüzet szíthatsz, amit nem tudsz ellenőrizni. Ez nem vezetés, ez politikai gyújtogatás. Ha vakbuzgóságot látsz, el kell utasítani, ha erőszakot, azt el kell ítélni. Ha verekedőt, azzal szembe kell szállni” – fogalmazott Hillary Clinton demokrata elnökjelölt-aspiráns.

A demokrata versenyben kissé lemaradt Bernie Sanders felszólította Trumpot, fékezze meg híveit, mert Amerika nem az erőszakos kampányrendezvényekről szól.

Szombaton a republikánusok négy helyen tartottak előválasztást, illetve jelölőgyűlést. Washingtonban meglepetésre Rubio szenátor nyert, Donald Trump csak a harmadik helyet szerezte meg.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »