NYT: Orbán Viktor saját képére formálja a magyar társadalmat

Orbán Viktor alapjaiban alakítja át a magyar társadalmat – erről ír a New York Times. Nemzetközi lapszemle.

Orbán Viktor saját képére formálja a magyar társadalmat – ezzel a címmel írt cikket a magyar kormányfő politikájáról a New York Times. A tekintélyes amerikai lap szerint Orbán Viktor nem csak a demokráciát építi le, de saját ideológiáját erőlteti rá az oktatásra, a tudományra és a kulturális életre is. A cikkből az is kiderül, hogy a miniszterelnök tavaly áprilisban Philip Zimbardo világhírű amerikai pszichológustól kért tanácsot, aki a tekintélyelvű rendszerek pszichológiájának tanulmányozásáról vált ismertté.

Hírdetés

Vlagyimir Putyin legjobb németországi barátjairól készített összeállítást a Deutsche Welle. Első helyen Gerhard Schröder volt német kancellár szerepel, aki nyíltan vállalja Putyinhoz kötődő barátságát és politikai pálya elhagyása óta az Északi Áramlat orosz gázvezeték-projektet menedzseli. A pártok közül a Baloldali párt, a Szociáldemokrata párt, és az Alternatíva Németországnak párt számít Putyin szövetségesének.

A fiatal generáció fogja megnyerni a fegyvertartás körüli kultúrháborút az Egyesült Államokban – írja a Guardian véleménycikkének szerzője. A brit lapban megjelent kommentár szerint a fegyvertartási törvény szigorítását ellenzők a társadalom egy kis szegletét képviselik, főleg fehér, a társadalmi helyzetüket féltő férfiak. A velük szemben álló fiatal aktivisták viszont jól használják a digitális kommunikációs eszközöket, nem lehet őket megvezetni, és nem félnek a fegyverlobbi lejárató kampányától – írja a Guardian szerzője.

 


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »