Nyomoznak a soroksári panzió fiktív lakói miatt

Nyomoznak a soroksári panzió fiktív lakói miatt

Közokirat-hamisítás gyanújával nyomozást rendelt el az ügyészség a soroksári Viktória panzióba bejelentkezett székely kamionsofőrök ügyében – tudta meg a Népszabadság.

Amint arról korábban beszámoltunk, az elmúlt időszakban több mint másfél ezer olyan romániai kamionost jelentettek be állandó lakcímmel a nagybani piac területén található panzióba, aki a szálláshely szomszédságában működő Waberer’s munkavállalója. A valóság azonban furcsa dolgokat produkál: amikor felkerestük a szálláshelyet egyetlen egy székely kamionossal sem találkoztunk.

Cikkünk nyomán azonban egy magánszemély június 7-én bejelentést tett a Fővárosi Főügyészségen közokirat-hamisítás és más bűncselekmények, például hivatali visszaélés gyanújával – írja a Népszabadság. A feljelentéseiről ismertté vált Tényi István szerint a hivatali visszaélés gyanúját veti fel a szálláshely tulajdonosának kijelentése, miszerint a „Waberer’s pedig kijárta a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatalnál, hogy a cég sofőrjeit állandó lakosokként jelentsék be a panzióban”.

Közokirat-hamisítás miatt nyomoznak

Az ügyészség azonban nem látta okát, hogy hivatali visszaélésért nyomozást rendeljen el, ellenben a fiktív lakcím-bejelentések ügyét, a közokirat-hamisítást kivizsgálják – olvasható a Népszabadság cikkében.

Mint megírtuk, a szállítmányozó cég indoklása szerint azért kaptak állandó lakhelyet a romániai kamionosok a soroksári lakóövezettől mintegy öt kilométerre fekvő panzióban, mert a sofőröknek állandó lakcímmel kell rendelkezniük ahhoz, hogy hazánkban dolgozhassanak. Ám ha valaki olyan állandó lakóhelyre jelentkezik be, ahol ténylegesen nem él, közokirat-hamisítást követ el.

Megregulázzák a panziót, választás is jön

Ám nemcsak egy magánszemélynek szúrt szemet, hogy másfél ezer romániai kamionos él egy negyven ágyas panzióban, hanem a soroksári kerületvezetésnek is. Az önkormányzat az elmúlt hónapban megelégelte a Viktória panzió és a Waberer’s közötti megállapodás miatt megnövekedett lakóhely-regisztrációkat és települési adóval sújtotta a szálláshely tulajdonosát. Továbbá mindazokat a személyeket, akik az önkormányzat értelmezése szerint jogszabályellenesen jelentenek be személyeket állandó lakosként.

Van még egy érdekes szála is a fiktív munkavállalók történetének. Mivel ősszel beköszönt a migrációs népszavazás, ezért erre az ingatlanra külön szavazókört kell kialakítania a soroksári helyhatóságnak. Ám az már egy másik kérdés, ki fogja leadni a szavazatát, hiszen papíron másfél ezren, míg a valóságban egyetlen egy munkavállaló sem él a Viktória panzióban.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »