Nyomozás indult költségvetési csalás miatt egy tamási cigány projektnél

Költségvetési csalás gyanújával nyomoznak egy, a Tolna megyei Tamásiban lebonyolított, európai uniós projekt ügyében, amelynek célja a szegénységben élők helyzetének javítása volt – közölte a Hegedűs Lorántné, a Jobbik országgyűlési képviselője hétfőn Tamásiban. A megyei főügyészség tájékoztatása szerint ismeretlen tettes ellen nyomoznak.

Magyar Menedék - Lovasíjász

A jobbikos politikus a projekt egyik helyszínén, a rácvölgyi közösségi háznál tartott sajtótájékoztatón ismertette: a 2015-ben lezárult, Komplex telep program Tamási szegregátumában, Kosbán és Újvárhegyen elnevezésű programra az önkormányzat 146 millió forintos TÁMOP-támogatást kapott.

Hírdetés

Hegedűs Lorántné ismertetése szerint a pályázat elszámolása szerint a megvásárolt eszközökért sok esetben a valós értéknél jelentősen többet fizettek ki. Példaként említette, hogy 190 ezer forintért művirágokat vettek, négy műanyag szék és egy asztal 185 ezer forintba került, egy 1950 forintos pingpongkészletért 38 ezer forintot fizettek. A programnak a rácvölgyi közösségi ház tisztességes felújítását kellett volna szolgálnia, de nem ez történt meg – mondta.

A képviselő úgy vélte, országos jelenség, hogy a legérzékenyebb társadalmi problémák megoldását elősegítő programok kapcsán “lopnak ki legtöbbet a pályázati pénzekből”. Szerinte a történtekért Balog Zoltánnak, az emberi erőforrások miniszternek kell vállalni a politikai felelősséget.

Páli Péter, a Tolna Megyei Főügyészség helyettes szóvivője az MTI érdeklődésére közölte: a képviselő feljelentése alapján a Szekszárdi Járási és Nyomozó Ügyészség ismeretlen tettes ellen költségvetési csalás vétségének gyanújával 2016. december 5-én rendelte el a nyomozást, amellyel a NAV Dél-dunántúli Bűnügyi Igazgatóságát bízta meg.


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »