Nyomozás indulhat Toroczkai bankok ellen tett feljelentésének ügyé­ben

Nyomozás indulhat Toroczkai László bankok ellen tett feljelentésének ügyé­ben; minderről Ásotthalom polgármestere számolt be. Közlése szerint a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) a szükséges intézkedések megtételére a Fővárosi Főügyészséghez továbbította a bankok ellen bennfentes kereskedelem és csalás miatt tett feljelentését.

A Mi Hazánk Mozgalom elnöke még augusztus elején közölte, hogy feljelentést tesznek amiatt, hogy a bankok eltitkolták a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) 2004. októberi jelentését, amelyben 2014 végéig „megjósolták” a svájci frank árfolyamát, pedig tíz évre előre szinte tökéletes volt a prognózis. A 2014-es törvény idején a svájci frank a 2004-es BÉT-jelentéssel szinte tökéletesen megegyezően, 256 forinton állt.

Hírdetés

– Ennek a jelentésnek az eltitkolása, a devizaalapú hitelek erőltetése, az ügyfelek félrevezetése önmagában is felháborító, nekünk azonban arra is van bizonyítékunk, hogy ez nem pusztán jóslás volt, hanem volt olyan bennfentes információ, amely alapján a bankok tudták, hogy mennyire jól fognak járni – fogalmazott akkor Ásotthalom polgármestere, aki a bizonyítékaikat átadta a hatóságoknak. Hozzátette: a Mi Hazánk a bankok által megkárosított magyarok érdekében akciótervet dolgoz ki, amely még számos meglepetést tartogat.

A feljelentést első körben a Kúriához továbbította a KNYF, most pedig a nyomozást is elrendelték. A pártelnök szerint mindez azt jelenti, hogy tanúként hallgathatják ki a 2004-ben készített BÉT-jelentést összeállítókat is, illetve mindazokat, akik érintettek lehetnek a bennfentes kereskedelemben. Toroczkai szerint egy bankokkal szembeni nyomozás minden Magyarországon kötött devizaalapú hitelszerződést érinthet.

mi


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »