Nyomozás egy teremtő után

Bár az alábbi videó magyar feliratos változata több mint másfél éve került fel a Youtube-ra, olyan jól eldugták, hogy csak nagyon kevesen bukkantak rá eddig és én magam is csak pár napja láttam először.

Lee Strobel munkásságára talán emlékeztek korábbi posztokból (például ITT és ITT). Ő az, aki agnosztikus feleségének megtérése miatt indult útnak, hogy bebizonyítsa Isten nemlétét párjának és gondolom saját magának. Nem ez történt. Ahelyett, hogy Isten létezésének cáfolatára talált volna bizonyítékokat, Istent találta meg.

Azóta több könyvet írt útjáról és sok mindannyiunkat foglalkoztató kérdésről. Bár a videóban találunk néhány átfedést más alkotásokkal, szerintem elég jól összefoglalja azokat a sarkalatos kérdéseket, amik a legerőteljesebben mutatnak Teremtőnk felé.

Számomra érdekesek voltak a feltöltő kritikai meglátásai is a videó alatti leírásban. Úgy éreztem leginkább saját magával vitatkozik és nem tudja eldönteni, hogy kinek higgyen, illetve sorai jól illusztrálják, hogy milyen komoly mértékben befolyásolják gondolkodásunkat a már szinte hozzánk nőtt szűrők és szemüvegek.

Amennyiben a magyar felirat nem jelenik meg automatikusan, így lehet bekapcsolni:


Forrás:idokjelei.hu
Tovább a cikkre »