Nyolcvanháromra nőtt a görög erdőtüzek áldozatainak száma

Nyolcvanháromra nőtt a görög erdőtüzek áldozatainak száma

Nyolcvanháromra emelkedett a görögországi erdőtüzek halálos áldozatainak száma csütörtökön, több tucatnyi embert még eltűntként tartanak nyilván – közölték a görög hatóságok. A halottak között van egy ír és egy belga állampolgár is – jelentette az ERT közszolgálati rádió.

„A halottak és eltűntek hozzátartozóitól DNS mintákat vettünk, s az elkövetkező napokban meglesznek az azonosítások eredményei” – mondta Ilíasz Bojiokasz igazságügyi orvosszakértő. Hozzáfűzte: a legtöbb holttest elszenesedett, s ezért van szükség a DNS vizsgálatokra.

A görög főváros térségében heves esőzések eloltották a lángokat. Athén azonban a megpróbáltatásokat követően új veszéllyel volt kénytelen szembesülni csütörtökön: a heves vihar az északi külvárosokban áradásokat okozott.

Hírdetés

Az AMNA görög hírügynökség szerint legalább 200 bejelentés érkezett a tűzoltósághoz, az eláradt utakon rekedt autósoktól, illetve olyan emberektől, akiknek otthonát vagy üzletét elárasztotta a víz.

Nea Erütraia, Kifisszia, Penteli, Vrilisszia és Melisszia külvárosokban lezárták az utakat az ítéletidő miatt.

A meteorológiai előrejelzések szerint változékony időjárásra lehet számítani Görögországban, de az esőzések kevésbé lesznek hevesek.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »