Nyolcvan fölé emelkedett a koronavírussal összefüggő halálesetek száma Romániában

Nyolcvan fölé emelkedett a koronavírussal összefüggő halálesetek száma Romániában

Újabb koronavírus-fertőzéssel diagnosztizált személyek elhalálozását jelentették a hatóságok, ezzel Romániában 82-re nőtt a betegség halálos áldozatainak száma – közölte kedden este a bukaresti stratégiai kommunikációs törzs (GCS).
A két legutóbbi halálesetet erdélyi megyékben jegyezték. Egy 70 éves, hétfőn elhunyt Szeben megyei férfit kedden diagnosztizálták koronavírus-fertőzéssel, vese- és szívelégtelenségben is szenvedett. A hatóságok szerint a felesége fertőzte meg, aki ugyancsak elhunyt nemrég; hetekkel ezelőtt mindketten Törökországban jártak orvosi kezelésen.

Az ugyancsak 70 éves Maros megyei férfihez kedden hívtak mentőt, a megyei sürgősségi kórházban kórházban lett, az orvosok nem tudták megmenteni az életét.

Hírdetés

A stratégiai kommunikációs törzs szerint lakónegyedében azonosítottak egy másik fertőzött személyt is. A 80. áldozat egy 61 éves Szatmár megyei nő, akit a Nagy-Britanniából március 21-én hazatért, tünetmentes fia fertőzött meg. A 15 éve dialízisre és kemoterápiára szorult asszonyt 26-án utalták a nagyváradi tüdőgyógyászati kórházba, másnap diagnosztizálták koronavírussal, kedden elhunyt.

Meghalt egy 84 éves bukaresti asszony is, aki március 26-án jelentkezett vírusfertőzés-gyanús tünetekkel a bukaresti egyetemi kórházban. A nőtől még aznap mintát vettek, amely másnap igazolta a Covid-19 fertőzést. A páciens, akinek pitvarfibrillációja, állandó pacemakerje és krónikus szívelégtelensége volt, március 27-én hunyt el a kórházban.

Az eset után a sajtóban megjelent híreket követően kezdett érdeklődni az Országos Közegészségügyi Igazgatóság (INSP). Kiderült, hogy a kórház ugyan még március 27-én bejelentette a halálesetet a bukaresti közegészségügyi igazgatóságnak, az viszont – a székhelyváltás okozta műszaki problémák miatt – elmulasztotta továbbadni az információt az INSP-nek.


Forrás:kronikaonline.ro
Tovább a cikkre »