Nyolcmilliárdért öltöztetik a Volánbusz munkatársait

Nyolcmilliárdért öltöztetik a Volánbusz munkatársait

Több mint bruttó 8 milliárd forintba kerülnek az állami tulajdonban álló Volánbusz Zrt. munkavállalói részére készülő egyenruhák – derült ki a legfrissebb közbeszerzési hirdetményből. A társaság óriási tételben rendel egyedi gyártású formaruházatot az alkalmazottak számára. Egyebek közt 24 ezer férfitélikabátot, 57 ezer nyakkendőt, 110 ezer nadrágot, valamint 114 ezer hosszú és ugyanennyi rövid ujjú inget szereznek be. Továbbá a női alkalmazottak részére több mint 6 ezer blúzt és szoknyát, és több mint 3 ezer sálat rendelnek.

A beszerzés nettó 6,370 milliárd, azaz több mint bruttó 8 milliárd forintba kerül az államnak, amit a kabinet nem európai uniós forrásokból finanszíroz. A pályázat kiírása szerint ráadásul az állami cég fenntartja a jogot, hogy a felsorolt tételekből akár 30 százalékkal többet rendeljen.

A tendert három nonprofit társaság nyerte el: a Kézmű Közhasznú Nonprofit Kft., az Efro Közhasznú Nonprofit Kft., valamint a Pro-Team Nonprofit Kft., ezek között van, amely állami tulajdonban van. A ruhák elkészítését több üzemben végzik, az első ütemben készült darabokat kilencven napon belül kell leszállítani a Volánbusz Zrt.-nek. 


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »