Nyolcezer biztonsági kamerát telepítenek Kijevbe

Ukrajnában Vitalij Klicsko, Kijev város polgármestere bejelentette, hogy a főváros utcáin 8 ezer biztonsági kamerát terveznek felszerelni, melynek videofelvételeit a Kijevi Városi Tanács központi szerverére és a hatóságoknak fogják továbbítani – számol be az Interfax.

A kelet-ukrajnai harcok miatt nagyszámú regisztrálatlan fegyverrel rendelkeznek a polgárok. Felismerve, hogy Kijevben a bűnügyi helyzet nem fordult jobbra, ezért növeltük a „Biztonságos Főváros” program finanszírozását, melynek keretein belül először 4 ezer, majd összesen 8 ezer biztonsági kamerát tervezünk telepíteni – idézte Klicsko szavait a sajtószolgálata.

Vitalij Klicsko elmagyarázta, hogy a felvételeket a Városi Tanács központi szerverére, valamint a rendőrségre is továbbítják majd. „Ez a rendszer elég hatékonyan mutatta meg magát Izraelben. Lehetővé teszi a bűncselekmény elkövető személyek teljes körű azonosítását” – hangsúlyozta Kijev polgármestere.

 

Csatolt_cikkek: Olvasta már?Filmbe illő rablást történt Kijevben1 millió hrivnyával teli táskát loptak el egy autóból KijevbenKábítószert értékesített egy rendőr KijevbenNagykövetséget őrző katonát vert meg egy részeg férfi KijevbenRovatok: BelföldTelepülés: Ukrajna›KijevCímkék: Ukrajna, közbiztonság, Vitalij Klicsko, KijevForrás: Kárpátinfo.net


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »