Nyolc nap alatt húsz betörés a kis csínytevők számláján – a banda 13 éves tagjai nem is gyanúsítottak

A BRFK nyomozói elfogtak hét "fiatalt", akik nyolc nap alatt húsz alkalommal törtek be budapesti üzletekbe.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság IX. kerületi Rendőrkapitányságának járőreit 2018. december 26-án 23 órakor riasztották, mert egy IX., Ferenc körúti étterembe betörtek.


A kis csínytevők nem büntethetők – illusztráció

Hírdetés

A bevezetett nyomozati cselekményeknek köszönhetően a nyomozók azonosították a betörőket, négy 13 éves, egy 14 éves, egy 15 éves és egy 16 éves budapesti retket.

A további nyomozásnak köszönhetően a rendőrök megállapították, hogy a fiatalok december 19-e és 27-e között Budapest III., V., VI., VIII., IX., XI., és XIV. kerületében törtek be éttermekbe és üzletekbe.

A betörések során közel 700 ezer forintot loptak el, és több mint 300 ezer forint kárt is okoztak.

A nyomozók a "fiatalokat" elfogták, előállították, és a 13 éves fiúk kivételével gyanúsítottként hallgatták ki őket. (A fiatal csínytevők a "szigorított" Btk. szerint ugyebár csak emberölés, rablás, kifosztás, életveszélyes vagy halált okozó testi sértés esetén büntethetők – a szerk.)

A 16 és a 15 éves "fiút" a nyomozók őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására. A Budai Központi Kerületi Bíróság a 16 éves "fiú" esetében 2018. december 29-én elrendelte a letartóztatást, a 15 éves "fiút" bűnügyi felügyelet alá helyezte.

(Police nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »