Nyolc migránst szabadítottak ki egy teherautóból

Nyolc, teherautóba zárt fiatalkorú migránst mentettek meg a német hatóságok Bajorországban egy autópálya mellett található pihenőben – számolt be szerdán a helyi rendőrség.

A hatóságok tájékoztatása szerint a jármű bolgár sofőrje előző nap a Samerbergnél lévő pihenőhelyen a teherautó rakodóteréből származó, dörömbölő hangokra lett figyelmes. Ezt követően értesítette a rendőrséget, akik felnyitották az ólomzárral ellátott, nyerges pótkocsit és kiszabadították a fiatalokat.

A fiatal fiúknál a hatóságok semmilyen személyazonosításra alkalmas iratot nem találtak. A nyomozóknak elmondták, hogy Afganisztánból indultak útnak, és Szerbiában bekötött szemmel tuszkolták őket a teherautóba.

Elkábították őket

A Rosenheim24 című helyi lap információi szerint a menedékkérők egyike azt mondta, ezt megelőzően nem emlékszik semmire, mert a balkáni országig tartó út során újra és újra valamiféle kábítószerrel fújták le. Ezt követően kisebb megszakításokkal több órára eszméletét vesztette.

A teherautó sofőrje saját elmondása szerint az ólomzárral ellátott pótkocsit azelőtt vette át, hogy Törökországból Bulgárián, Szerbián, Horvátországon, Szlovénián és Ausztrián keresztül Németországig vezette. Mivel a nyomozók számára a férfi elfogadható adatokkal szolgált, továbbutazhatott.

A kiskorú menedékkérők a gyámhivatal gondozásába kerülnek.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »